Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Raad overruled presidium


[KAAG EN BRAASSEM] De weigering van een meerderheid van de gemeenteraad om een card reader systeem aan te schaffen, lijkt in strijd met gemaakte afspraken. Dat valt op te maken uit het verslag van het presidium van 14 mei.

In dat verslag staat: ,,De aangepaste offerte voor card readers is akkoord en er kan uitvoering gegeven worden aan de opdracht. De planning is de card readers deze zomer te plaatsen.'' Maar de politieke partijen PRO en SVKB dienden maandag 9 juli een voorstel in, om geen 28.750 euro uit te geven aan het plaatsen van de card readers. Ook verdwijnt de man, die iedere keer naar de gemeenteraadsvergadering komt, om daar te zorgen, dat de juiste naam in beeld verschijnt, als een raadslid aan het woord is.

Burgemeester Marina van der Velde kreeg de vraag voorgelegd: Vindt u dat gemaakte afspraken in het presidium ook nagekomen moeten worden? Hierop antwoordde ze: ,,Natuurlijk moeten die nagekomen worden.'' Wel merkte ze op, dat het aan de gemeenteraad is om zelf een oordeel te geven over een nieuwe aanschaf, als dit gevolgen heeft voor de gemeentelijke begroting. Volgens de burgemeester is het niet mogelijk, dat de raadsgriffier iedere keer de juiste naam invoert bij een politiek spreker. ,,De raadsgriffiere heeft gezegd, dat ze best kan klikken, zolang ze niets te doen heeft. Maar er gebeuren dingen in de raad, waarbij ze een rol heeft. En dan kan ze dus niet klikken.''