Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Schrikdraad tegen honden blijft optie


[KAAG EN BRAASSEM] De gemeente heeft overleg gevoerd met zowel de hondeneigenaren als een schapenhouder over een hondenaanlijnplicht buiten de bebouwde kom. Burgemeester Marina van der Velde vertelde vorige week over de uitkomst van dit overleg: ,,De hondeneigenaren willen hun honden niet aanlijnen. Zij vinden een hek de enige oplossing. Er wordt onderzocht waar dat hek kan staan en wat het gaat kosten.''

Enkele maanden geleden werd ook geopperd om schrikdraad te plaatsen; dit zou het vee binnen de omheining en de honden buiten de omheining kunnen houden. De burgemeester: ,,De boer vindt schrikdraad geen oplossing. Maar het wordt onderzocht of de Provincie Zuid-Holland mee wil werken aan het plaatsen van schrikdraad.'' Zodra bekend is, wat de Provincie hier van vindt, zal de burgemeester verslag doen aan de gemeenteraad.