Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Warmte uit de Braassem wint subsidiepot


[KAAG EN BRAASSEM] Goed nieuws voor de inwoners uit Rijnsaterwoude, die een proefproject willen opzetten om huizen aan te sluiten op de warmtebron van het open water van de Braassem. De politieke partijen lijken te kiezen voor het financieel steunen van een onderzoek om deze wens te realiseren. En de politiek maakt haast; het besluit voor dit proefproject wordt al woensdag 27 juni genomen; dat is net op tijd voor de datum 1 juli. Dat is namelijk de deadline, dat het 'Warmte uit de Braassem' project moet worden aangemeld om zo in aanmerking te komen voor een landelijke subsidiepot.

Één reden was doorslaggevend voor meerdere partijen om te kiezen voor 'Warmte uit de Braassem' in plaats van het 'solar path', waarbij een fietpad van 30 meter energie opwekt voor een oplaadpaal. De resultaten van het onderzoek naar het opwekken van warmte uit de Braassem kunnen namelijk ook gebruikt worden voor andere dorpen in deze gemeente. Fractievoorzitter Nick van Egmond (D66): ,,We willen in 2040 energieneutraal zijn en daar is innovatie voor nodig. Dit initiatief gaat verder dan de huidige oplossingen als windmolens en zonnepanelen. Bovendien is het een combinatie van duurzaamheid, innovatief bezig zijn en participatie van de inwoners.''

Fractievoorzitter Anja de Rijk (CDA) liet weten over de steun voor het 'Warmte uit de Braassem': ,,Het is een goede boost.'' Ook de SVKB-raadsleden waren blij, toen ze van wethouder Inge van der Meer hoorden, dat het onderzoek nuttig kan zijn voor alle dorpen in Kaag en Braassem.