Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Variant Polder voor Buytewech-Noord


Nieuwkoop – De meeste inwoners kozen voor het plan 'Polder', waar het gaat om de manier waarop Buytewech-Noord wordt bebouwd met 290 woningen. In deze variant lopen de wegen in rechte lijnen tussen de woningen door. Als de procedures soepel verlopen, kan de eerste paal voor de woningen in 2020 de grond in.

Inwoners en belangstellenden voor de woningen hebben zeven keer kunnen meepraten tijdens informatiebijeenkomsten. Op basis van alle input uit de zeven interactieve bijeenkomsten zijn drie ‘vlekkenplannen’ opgesteld over hoe de woonwijk er uit kan komen te zien. Vorige maand kon een keuze gemaakt worden uit de drie 'vlekkenplannen', waaruit het plan 'Polder' als meest gekozen naar voren kwam. Van de 290 woningen worden zestig huizen gebouwd door een particuliere grondeigenaar. De rest is bedoeld voor diverse doelgroepen. Zo komen er woningen voor jongeren, starterswoningen, sociale huurwoningen, woningen voor ouderen en levensloopbestendige woningen. Wethouder Guus Elkhuizen: ,,Zo kunnen senioren hun eengezinswoning verlaten en in een nieuw huis komen, waar ze niet de hele dag trappen op en af moeten lopen. Bovendien zorgt hun verhuizing voor meer doorstroming in de woningmarkt.'' Hij besluit: ,, We vinden het belangrijk dat deze wijk samen met de inwoners en toekomstige bewoners tot stand is gekomen. Mensen konden meedenken over hoe zij in deze wijk willen wonen en wat voor woning daar het beste bij past.'' Alle huizen in het project Buytewech-Noord worden gasloos.