Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2018

De Kickers krijgen 930.000 euro


[LEIMUIDEN] De penningmeester van Sportvereniging De Kickers '69 kan de komende tijd met een gerust hart naar de bankrekening kijken. Daar heeft de gemeente namelijk 930.000 euro op gestort, zodat de sportvereniging er zelf voor kan zorgen, dat het sportpark 'toekomstbestendig' wordt gemaakt.

De Kickers krijgen dit geld, als gevolg van een raadsbesluit om het bestemmingsplan Leimuiden-West definitief vast te stellen. In ruil voor de komst van een honderdtal woningen, mag De Kickers een kunstgrasveld aanleggen. Met de inzet van vrijwilligers van de club hoopt De Kickers, dat de kosten van alle werkzaamheden een beetje binnen de perken blijft. Naast het nieuwe kunstgrasveld moet er namelijk nog veel meer gebeuren. Het praathuis komt op een andere locatie, er verschijnt een opslagloods en beschoeiing wordt aangelegd. Ook komen er zonnepanelen en 'zo veel mogelijk' ledverlichting.

Wethouder Petra van der Wereld is tevreden over het initiatief van De Kickers: ,,Ze kunnen door zelfredzaamheid meer doen met dat geld. Ze moeten gewoon bonnetjes overleggen aan de gemeente en dan vinden wij het goed. Als ze geld overhouden, moeten ze het terugbetalen.'' Er is nog een ander voordeel, zo blijkt uit ambtelijke stukken. Vanaf 2019 gelden er strengere regels voor gemeenten, waar het gaat om het terugvragen van BTW. En als De Kickers de BTW-kosten terugvragen, heeft dat een grotere slagingskans, zo is de verwachting.

Ondertussen zijn de inwoners van de Dennenlaan niet zo blij met het feit dat De Kicker zelf regie mag voeren over de eigen werkzaamheden. Zij zijn bang, dat er niet genoeg aandacht wordt besteedt aan het voorkomen van toekomstige geluidsoverlast.