Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2018

Investeerders gezocht


Noordse Buurt – Wethouder Guus Elkhuizen roept de hulp in van grote organisaties om het voormalige tuinbouwgebied in de Noordse Buurt op te knappen. Enkele jaren geleden kregen inwoners en ondernemers de kans, om hier voor plannen in te dienen. Maar daar is nu alleen nog een plan van over voor de komst van een visvijver. En dat plan leidt nog tot veel protesten van omwonenden ook.

Elkhuizen gaf woensdagavond tijdens een raadsvergadering aan, dat hij in de Noordse Buurt graag iets nieuws wil zien. ,,We hebben grote organisaties als de Provincie Zuid-Holland, het Waterschap en Staatsbosbeheer gepolst om te vragen, of ze mee willen investeren in dit gebied. Bijvoorbeeld om het een ecologische verbindingszone te maken of te gebruiken voor waterberging dan wel het ondersteunen van ambities om bodemdaling tegen te gaan.'' Volgens de wethouder worden hiervoor afspraken gemaakt en moet voor het eind van dit jaar bekend worden, of er iets concreets uit die gesprekken is gekomen.

Het zomaar braak laten liggen van de grond, of daar eenvoudige natuurvriendelijke elementen als een bijenhotel of een groentetuin voor kinderen plaatsen, blijkt geen optie te zijn. Volgens de wethouder zijn er in het verleden kosten gemaakt en dat geld moet terugverdiend worden.