Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2018

Winkeliers bedenken noodplan


Om komst supermarkt achter de Intratuin te voorkomen

Ter Aar – De dreigende komst van een Vomar supermarkt achter de Intratuin heeft er voor gezorgd, dat alle ondernemers in het centrum de neuzen dezelfde kant op hebben staan. Voorlopig althans. Dinsdagavond riepen deze ondernemers de gemeenteraadsleden op, om geen cadeautjes weg te geven aan Vomar en projectontwikkelaar Hoorne Vastgoed. En dat ze morgenavond het collegevoorstel afwijzen om een tijdelijke supermarkt achter de Intratuin toe te staan, waarna over vijf jaar die Vomarsupermarkt op de Vlinderlocatie kan komen. Als het aan de winkeliers ligt, laat de gemeente het aankomen op een rechtszaak.

De ondernemers hebben in drie weken tijd een plan uit de grond gestampt om het winkelcentrum binnen enkele jaren grondig aan te passen. Rondom de Vlinder is de grond in bezit van vier families. Op dat gebied van een kleine 7.000 m2 kan binnen twee jaar een supermarkt komen, maar mogelijk ook een Action en voor 1.000 m2 aan verswinkels. De die vier families hebben laten weten in principe mee te willen werken aan dit plan, al is nog niet duidelijk hoeveel dat allemaal gaat kosten.

Groentenboer Rob Vaneman trad op als woordvoerder van de ondernemers. Hij vergeleek de Vomar en Hoorne Vastgoed met een ,,mooi rupsje dat is binnengekomen. Ze beginnen met een voorgerechtje; een noodwinkel voor vijf jaar achter de Intratuin. Daarna gaan ze de Vlinderlocatie ontwikkelen om vervolgens het Lindenplein over te nemen.'' Als de gemeenteraad het collegevoorstel overneemt, dan zou de onderhandelingspositie voor het uitvoeren van dit Vlinderplan heel slecht zijn. Vaneman wil namelijk met Vomar in gesprek, om deze projectontwikkelaar te betrekken bij de plannen voor het verplaatsen van het winkelcentrum rondom de Vlinderlocatie.

Is de komst van een supermarkt achter de Intratuin echt de doodsteek voor de versspecialisten aan het Lindeplein? Optometrist Jeroen Valentijn denkt van wel. ,,De kleinere ondernemers zullen sluiten of wegtrekken en dat gaat mij ook klanten kosten. Iedere ondernemer heeft al een schadeclaim ingediend bij de gemeente.''