Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 november 2018

Extra kosten ICT geen issue meer


[KAAG EN BRAASSEM] Een meerderheid van de politieke partijen lijkt er niet meer zo zwaar aan te tillen, dat de kosten voor ICT de komende jaren met 390.000 euro gaan stijgen. Ondanks het feit, dat de raad enkele jaren geleden had bepaald dat 1,8 miljoen euro het maximum geldbedrag zou moeten zijn, wat overgemaakt wordt aan de gemeente Alphen aan den Rijn voor het uitvoeren van de ICT-werkzaamheden. Wethouder Petra van der Wereld informeerde de politici maandag 29 oktober, dat deze prijsstijging beperkt blijft tot 2,3% van het totaal.

Hierop reageerden meerdere raadsleden. Fractievoorzitter Ger van Emmerik (SVKB): ,,We zijn geschrokken over de kosten ICT, maar we moeten vooruit kijken. De werkgroep ICT krijgt nu de touwtjes in handen om hier mee verder te gaan.'' Fractievoorzitter Ruud van der Star (PRO): ,,We begrijpen dat ICT lastig te begroten is. De techniek gaat door en je loopt dus altijd achter.'' Raadslid Gino Wesselman (D66) wees er wel op, dat de kosten van de ICT niet ten koste moeten gaan van D66-ambities, zoals duurzaamheid en de realisatie van IKC-gebouwen.