Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 november 2018

Geen geld voor reparatie De Lange Brug


[KAAG EN BRAASSEM] Het gemeentebestuur vindt niet, dat Kaag en Braassem moet meebetalen aan het herstel van De Lange Brug. Bij de besprekingen van de gemeentelijke financiën staat bij de zogeheten 'Risicoparagraaf' een bedrag van nul euro, waar het gaat om die herstelkosten.

Raadslid Marcel Doze (CDA) vroeg zich af, of dat wel verstandig is. Als namelijk uit de onderhandelingen met de Provincie Zuid-Holland en gemeente Teylingen blijkt, dat Kaag en Braassem wel degelijk (deels) voor de kosten moet opdraaien, dan heeft de gemeente hier geen geld voor gereserveerd. Maar wethouder Petra van der Wereld liet weten, dat er bewust geen geld voor is gereserveerd. ,,Doordat de eigendomskwestie van De Lange Brug niet helder is, hebben wij er voor gekozen nog niets te begroten. Als je er wel geld voor begroot, wek je de verwachting, dat wij alles gaan betalen.''

In deze gedachtegang konden meerdere partijen zich prima vinden. Fractievoorzitter Ruud van der Star (PRO): ,,Dat ding (De Lange Brug, JD) is niet van ons, ik ga er niet voor betalen, dus gaan we er geen geld voor reserveren.'' Raadslid Gino Wesselman (D66): ,,Als wij zeggen, dat we niet de eigenaar van de brug zijn, moeten we geen risico opnemen.'' Raadslid Peter van Dijk (VVD) wees er op, dat het uiteindelijk weinig verschil uitmaakt of je wel of niet geld reserveert. Hij stelde, dat als de gemeente onverhoopt toch mee moet betalen, dat dit geld dan uit de algemene reserve wordt gehaald.