Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 november 2018

Praten over plekken windmolens


[KAAG EN BRAASSEM] De avond van dinsdag 6 november wordt heel belangrijk voor de toekomst van het buitengebied van Kaag en Braassem. Dan komen de raadsleden namelijk bij elkaar om te praten over de plekken waar eventueel zonnepanelenvelden en windmolens kunnen komen. Die ideeën en voorstellen worden vervolgens besproken in een openbare vergadering op woensdag 21 november.

Wethouder Inge van der Meer bevestigde dit, naar aanleiding van een vraag door gemeenteraadslid Karin van der Kaaden (CDA). Van der Meer: ,,Dit gaat over het energieakkoord. Op 6 november is er een avond gepland voor alle stakeholders voor de subregio Rijn- en Veenstreek, waaronder de raad en alle belangenorganisaties. Dan wordt aan die stakeholders gevraagd om de energieopgave op de kaart te zetten. Met de uitkomst wordt gewerkt aan de ruimtelijke, sociale en economische kaders en voor Kaag en Braassem staat die gepland op 21 november.'' De wethouder tipte de raadsleden: ,,Het is wel handig om op 6 november de stemming onder stakeholders te vernemen of om de eigen standpunten hier in te verkondigen.''