Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 januari 2019

Inwoners 100% aangeslagen


OEGSTGEEST – Een cadeautje van de Leidse gemeenteraad wordt niet overgenomen door haar Oegstgeester evenknie. Dat bleek donderdag 20 december tijdens de raadsvergadering.

De kosten voor het verwerken van het afval vallen in 2019 hoger uit. Maar in Leiden heeft de raad besloten, om die kosten pas een jaar later door te berekenen. D66 wilde weten, of dit ook voor Oegstgeest mogelijk is. Maar wethouder Huizing liet aan duidelijkheid niets te wensen over: ,,Er is een kostenverhoging, omdat het rijk een hogere belasting per kilo restafval heft. Leiden heeft besloten dat in 2019 nog niet door te berekenen in het tarief. Wij willen 100% kostendekkend zijn. U heeft als gemeenteraad besloten om deze belastringverhoging wél door te belasten.''