Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Hek zorgt voor verbroedering


Woubrugge – Een hek hoeft niet alleen maar voor verdeeldheid te zorgen. Soms draagt zo'n hek er ook aan bij, dat iedereen blij is. Deze week zetten hondenbezitters zich vrijwillig in om een hek te plaatsen op de Plasdijk. Met het hek wordt voorkomen dat loslopende honden achter de schapen aan gaan, die op de weilanden naast het uitlaatgebied rondlopen.

De gedupeerde schapenhouder vroeg in eerste instantie om een aanlijngebod, maar na bemiddeling door burgemeester Marina van der Velde kwamen de veehouder en hondenbezitters tot een akkoord. De hondenbezitters helpen met het opzetten van het hek, zodat de gemeente minder geld aan dat hek hoeft uit te geven en de veehouder zorgt voortaan voor het onderhoud van de sloot, die nu achter het hek ligt.