Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Extra sociale woningen


OUDE WETERING – Op het terrein van de voormalige Gerardusschool komen 29 sociale huurappartementen. Het college van burgemeester en wethouders steunt dit plan. Met deze huizen moet de wachtlijst voor mensen op zoek naar een sociale huurwoning korter worden. In totaal wil de gemeente Kaag en Braassem zo'n 200 extra sociale huurwoningen bouwen in de verschillende dorpen. Met de huidige bouwplannen zouden er geen doorzichten weggenomen worden of landschappelijke kwaliteiten aangetast worden. 

Een ambtelijk rapport stelt: ,,Er is getracht zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de zorgen en wensen van de omwonenden.'' Zo blijft het trapveldje bij de parkeerplaats van de supermarkt bestaan en de bouwhoogte blijft beperkt tot maximaal vijftien meter. Ook komen de nieuwe sociale woningen wat verder weg te liggen van de huidige woningen aan de Meerkreuk 2a en 2b en de huizen aan de Burgemeester Vostersstraat.

Toch blijven omwonenden zich zorgen maken, aldus het ambtelijk rapport. ,,De wijk bestaat voor een groot deel uit huurwoningen en het appartementencomplex zal een aantal huidige huurders uit deze wijk aantrekken. Hierdoor komen er waarschijnlijk een aantal woningen in de wijk vrij, die deels zullen worden toegewezen aan urgent woningzoekenden. Dit heeft een impact op de wijk, juist omdat het percentage sociale huurwoningen al hoog is.'' Het college bedenkt samen met MeerWonen een plan om aan deze zorgen tegemoet te komen. Dan wordt gedacht aan bijvoorbeeld het instellen van een wijkschouw, extra onderhoudsrondes, of het gericht toewijzen van een deel van de bestaande vrijkomende woningen.''