Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Één bijenhotel is genoeg


OEGSTGEEST – Het dorp Oegstgeest is een nieuw hotel rijker; een bijenhotel. Het gemeentebestuur heeft dit hotel kunnen bemachtigen, dat een cadeautje is van de Provincie Zuid-Holland.

Maar op de vraag van raadslid Ingrid Dillen of er nog meer bijenhotels kunnen komen, zoals in de tussenberm op de Abtspoelweg, moest wethouder Jan Nieuwenhuis toch een negatief antwoord geven. ,,We zijn niet van plan om meer bijenhotels aan te vragen. Ook andere maatschappelijke groeperingen kunnen zo'n bijenhotel neerzetten. Dat kost, inclusief het plaatsen van die hotels, 350 euro en dat valt reuze mee.'' Het college overweegt wel om bloemzaad te doneren aan scholen die een bijenhotel plaatsen.