Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Toekomst voor Dorpsraad Rondom de Plassen


Langeraar / Papenveer – Na een speurtocht van twee jaar op zoek naar nieuwe bestuursleden, leek op donderdag 14 maart definitief het doek te vallen voor Dorpsraad Rondom de Plassen. Sinds de oprichting, bijna acht jaar geleden, groeide deze dorpsraad uit tot een vereniging met meer dan 200 leden. Maar niemand leek bereid om bestuurstaken op zich te nemen.

Twee jaar geleden gaven de leden van het huidige bestuur al aan, dat ze er mee wilden stoppen. Vorig jaar waren vice-voorzitter Cor Heemskerk, secretaris Rob Barbiers, penningmeester Karin Zoet en algemeen lid Harry Otto bereid om nog één jaar door te gaan. En dus nam de ledenvergadering afscheid van deze vier musketiers, zonder dat zich nieuwe bestuursleden hadden gemeld.

Dagvoorzitter Ruud Jansen sprak de dertig aanwezigen toe en riep op, om de dorpsraad niet verloren te laten gaan. Dat bleek effect te hebben. Wim van Miltenburg stelde zich beschikbaar als penningmeester, waarna Michel Pietersen ook bereid bleek om actief te worden in het bestuur. Hierop kondigde Rene Spaans aan, dat hij hier ook over wil praten. Het driemanschap gaat binnenkort praten met het oude bestuur, waarna de taken waarschijnlijk formeel overgedragen worden. Heemskerk was opgelucht: ,,Het was niet voor de poorten van de hel, maar of het voortbestaan is verzekerd, kan ik pas vaststellen na het gesprek met deze mensen.''