Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 april 2019

Burgemeester wil boetes


Nieuwkoop – De tijd van gedogen is voorbij voor de inwoners van Nieuwkoop. Burgemeester Frans Buijserd geeft de boa’s (opsporingsambtenaren) specifiek de opdracht om niet meer te waarschuwen bij overtredingen, maar boetes uit te delen.



De burgemeester liet dit donderdagavond tijdens de raadsvergadering weten, naar aanleiding van een opmerking van fractievoorzitter Annette Pietersen (D66). Zij stelde, dat inwoners alleen onder indruk raken van gemeentelijke handhaving, als er ook daadwerkelijk bekeuringen worden uitgedeeld. Buijserd gaf aan, dat hij ,,aan het wegschuiven is’’ van het preventieverhaal. ,,Ik ben blij, dat u ondersteunt, dat er meer boetes worden uitgedeeld. Dat zal ik ook aan de boa’s zeggen.’’