Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2019

Concessie openbaar vervoer


KAAG EN BRAASSEM – Over een paar jaar zal het openbaar vervoer in Kaag en Braassem en Nieuwkoop waarschijnlijk niet achteruit gaan. De Provincie Zuid-Holland onderhandelt nog met Arriva over een nieuwe concessie voor het (bus)vervoer, maar onderzoek toont aan dat het belangrijk is om de vervoerslijnen tussen Leiden, Alphen en Schiphol te behouden.

Toch blijft het beeld bestaan, dat lege en bijna lege bussen het straatbeeld domineren. Wordt het niet eens tijd dat al die megagrote dieselbussen vervangen worden voor minibusjes en midibusjes? Dat lijkt er niet in te zitten, aldus wethouder Yvonne Peters: ,,Ik heb contact gehad met een regiomanager van Arriva. Het gaat om de hele lijn. Het kan zijn dat de bus in Leiden wel voller zit. Die afweging over andere vervoersbusjes maken wij niet. Dat doen zij zelf.’’ Op dit moment is nog niet bekend, of er extra eisen gesteld worden aan Arriva, waar het gaat om vermindering van de uitstoot van al haar vervoersmiddelen. Dat zou zomaar een item kunnen worden, in verband met de eisen van het Nationaal Klimaatakkoord.