Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2019

Strijd tegen arbeidsmigrantenhotel


ROELOFARENDSVEEN – De komst van een hotel voor tientallen arbeidsmigranten aan de Sotaweg 29 in Roelofarendsveen is nog niet zeker. De overbuurman van Wesselman Flowers B.V. is Jan Vos en hij heeft een advocatenbureau ingeschakeld om dit tegen te houden. Dit gebeurt tijdens een hoorzitting met de gemeente Kaag en Braassem.



Het arbeidsmigrantenhotel komt er officieel ‘tijdelijk’, voor een periode van tien jaar. Maar Vos veegt de vloer aan met dit argument: ,, Door schaalvergroting en intensivering van de glastuinbouw zal over tien jaar nog steeds - al dan niet in een grotere vorm - sprake zijn van glastuinbouw. Dat is wensdenken en het onderkomen voor de arbeidsmigranten heeft veel eerder een permanent karakter.’’ De komst van 66 arbeidsmigranten, die daar komen wonen, heeft gevolgen voor de omgeving, waar het gaat om toename van het geluid en het verkeer aldus Vos.



Ook zou het arbeidsmigrantenmotel gebruikt kunnen worden voor mensen, die niet voor Wesselman Flowers werken, vreest Vos. Hierdoor kan het gebouw het hele jaar gevuld zijn met 66 arbeidsmigranten en dat is volgens Vos tegen het door de gemeente opgestelde beleid. ,, De beoogde huisvesting is derhalve niets anders dan een appartementencomplex voor arbeidsmigranten met een regionale functie.’’



Mocht hij geen gelijk krijgen, dan weet Vos de volgende stap al, zo maakt hij bekend. ,,Bij de rechter zal ik wél gelijk krijgen. De gang van zaken bij de gemeente is er van achterkamertjes politiek met zogeheten initiatiefnemers. Gezien de recente idioterie verwacht ik van de gemeente weinig wijsheid. Maar misschien kiezen ze eieren voor hun geld. Het bezwaarschrift maakt het zonneklaar dat de gemeente of juridisch achterlijk is óf tegen beter weten in een initiatiefnemer de hand boven het hoofd houdt.’’