Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Slim stoplicht


LEIMUIDEN – Er komt voorlopig geen tunnel onder de N207, om de doorstroming van het verkeer bij Leimuiden te verbeteren. Wel wil de Provincie Zuid-Holland een slim stoplicht plaatsen bij het kruispunt Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan. Zo’n ‘intelligent verkeerslicht’ zou moeten zorgen voor minder lange wachttijden. Tijdens een informatieavond op woensdag 24 april, vanaf 19.00 uur, in ‘De Ontmoeting’ krijgen de inwoners meer te horen.

Volgens de senior projectleider Van Aacken van de N207 Passage Leimuiden blijft de ViaductPlus-variant het einddoel. Dat houdt in, dat het kruispunt bij Leimuiden zodanig wordt aangepast dat links afslaan en oversteken straks niet meer kan. Voor het verkeer dat de N207 wil oversteken, komen nieuwe rijroutes met een viaduct onder de N207 ter hoogte van het Connexxion-terrein. De ontsluiting zou dan lopen over een nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein Drechthoek ll. De plannen voor dit bedrijventerrein zijn op dit moment echter nog te onduidelijk.