Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2019

229 zonnepanelen op dak gemeentehuis


ROELOFARENDSVEEN - Op maandag 15 april worden 229 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis in Roelofarendsveen in gebruik genomen. De officiële openingshandeling wordt gedaan door wethouder Inge van der Meer, samen met Job Grovenstein van energiecoöperatie KBenergie. Inwoners konden via een ‘Postcoderoos’ deze panelen sponsoren en zo meedelen in de opbrengst van de opgewekte energie.

De 229 panelen gaan naar alle waarschijnlijkheid zo rond de 62.000 kWh opwekken op jaarbasis. Dit komt overeen met het stroomverbruik van ongeveer 18 gemiddelde huishoudens. Initiatiefnemer Job Grovenstein: "Investeren in zonnepanelen loont nog steeds." Wethouder Inge van der Meer is blij met deze volgende stap naar een duurzame samenleving: "Als gemeente willen wij ervoor zorgen dat dit soort initiatieven kunnen ontstaan en ook daadwerkelijk van de grond komen. We proberen dit vanuit onze rol zo goed mogelijk te doen. Tegelijkertijd is het zoeken naar mogelijkheden en kansen. We hebben met elkaar veel energie in dit initiatief gestopt en zijn er dan ook trots op dat het nu gelukt is. Op naar de volgende initiatieven!"

Het idee voor KBenergie is ontstaan in 2017 tijdens de initiatievendag. Dit was een dag waarop bewoners de kans kregen om initiatieven te presenteren aan gemeente Kaag en Braassem en daarmee een bijdrage te verdienen. Dit inspireerde Job Grovenstein om een bijdrage aan gemeente Kaag en Braassem te vragen voor het oprichten van een energie coöperatie. Niet zomaar een energie coöperatie, maar een energie coöperatie met het doel om bewoners, die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen hebben, de gelegenheid te bieden dat op andermans dak te doen met dezelfde fiscale voordelen als op het eigen dak, de zogenoemde 'Postcoderoosregeling’.