Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juni 2019

Aldi met woningen


LEIMUIDEN – Woondiensten Aarwoude en Aldi Vastgoed B.V. hebben plannen om het Connexxionterrein aan de Tuinderij te ontwikkelen. Hier moet een woon-winkellocatie komen, zo willen de ondernemingen.

Bijna 6.000 m2 van dit terrein is nu nog in eigendom van de gemeente. De initiatiefnemers zien hier graag een Aldi-supermarkt van zo’n 1.600 m2 verschijnen. Zo’n discount-supermarkt trekt jaarlijks 25.000 consumenten; daarom worden 125 parkeerplaatsen aangelegd. Naast de supermarkt is de wens om nog eens dertig sociale huurappartementen van 80 m2 te bouwen. Deze levensloopbestendige woningen zijn gelijkvloers en met de lift bereikbaar. Die wensen kunnen op deze plek vervuld worden, maar de gemeenteraad van Kaag en Braassem moet hier nog een ei over leggen. Maar voor die tijd moeten de initiatiefnemers eerst de inwoners van Leimuiden informeren over hun bouwplannen.