Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 juni 2019

Sociale huur


ROELOFARENDSVEEN – De veertien sociale huurwoningen voor het bouwplan OpDreef zijn in eerste instantie alleen bedoeld voor Veenders en andere inwoners van Kaag en Braassem. Woningbouwcorporatie MeerWonen hoopt zo, dat er een betere doorstroming komt van de sociale huurwoningmarkt in dit gebied. Het college van burgemeester en wethouders steunt dit plan.

Met ‘lokaal maatwerk’ kan MeerWonen zelf bepalen, wie er in aanmerking komt voor een van de veertien huurwoningen. Als er bijvoorbeeld oudere echtparen zijn, die kleiner willen wonen, of jonge huurders, die graag een maatje groter willen wonen, dan kunnen zij doorstromen naar OpDreef.

Wethouder Petra van der Wereld: ,,We hopen dat de doorstroming gerealiseerd wordt, zodat leegkomende woningen beschikbaar worden voor starters of senioren.’’ Maar moeten woningen niet aangeboden worden aan alle mensen in deze regio, dus ook voor woningzoekenden buiten Kaag en Braassem?  Waarom eigen inwoners van Kaag en Braassem eerst? ,,Wij vinden lokaal maatwerk OK. Binnen de regionale afspraken kun je lokaal maatwerk voeren. We hopen, dat het gaat helpen om de doorstroming te stimuleren.’’