Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Dorpsauto tegen CO2 uitstoot


HOOGMADE – De inwoners van Hoogmade kunnen binnenkort gebruik maken van een dorpsauto. Deze elektrische auto is van niemand en toch tegelijkertijd van iedereen. Wie in deze dorpsauto wil rijden, betaalt 2,75 euro per uur en 5 cent per kilometer. Initiatiefnemer Job Grovenstein hoopt, dat door de komst van deze dorpsauto meer mensen hun eigen vierwieler aan de kant doen. En dat daarmee minder CO2 de lucht in gaat.



De dorpsauto bestaat al in Friesland en Groningen, maar Hoogmade zou het eerste dorp in het westen van Nederland zijn, waar deze nieuwe vervoersvorm geïntroduceerd wordt. Grovenstein kampt met zijn gezondheid, maar dit initiatief ziet hij graag nog gerealiseerd worden. ,,Als er vijf gezinnen mee willen doen, wil autodealer één auto parkeren op een van de twee daarvoor bestemde oplaadplaatsen in het dorp. Zo’n elektrische dorpsauto is goed voor het milieu en mensen kunnen hun eigen auto van de hand doen en af en toe die dorpsauto gebruiken.’’


Hij vervolgt: ,,Ik hoop dat veel mensen hier aan deel zullen nemen om de simpele reden dat het ontzettend goed is voor het milieu. Je doet je oude diesel- of benzinewagen van de hand, die veel CO2 uitstoot hebben. En het is goed voor de portemonnee van de mensen. Heel veel auto’s staan langs de kant van de weg en worden heel weinig gebruikt. Een auto is een luxe voor mensen. Als je wat flexibel bent in het maken van afspraken, dan is de dorpsauto dé oplossing voor mensen zelf én het milieu.’’


Wordt de dorpsauto uw afscheidscadeau aan Hoogmade? ,,Nee, dat hoop ik niet. Je moet het in die zin niet zien. Ik ben jaren met het milieu bezig, maar dit wil ik wel gerealiseerd zien.’’ Wie interesse heeft in het gebruik van de dorpsauto kan zich aanmelden via: jobgrovenstein@live.com. Voor meer informatie: www.easy-driving.eu.