Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Handhaving


OUDE WETERING – Een inwoner aan Aak 41 moet ‘hinderlijke beplanting over de openbare weg’ weghalen van het college van burgemeester en wethouders. Als hij dat niet doet, legt het college een last onder dwangsom op van 250 euro per week, met een maximum van 500 euro.


Het gaat hier om een klimophaag, waarbij er nog minimaal twee meter aan ruimte is voor voorbijgangers. Maar het gemeentebestuur stelt in een rapport, dat de ‘hinderlijke beplanting een gevaar oplevert voor de gebruikers van de Aak. Het overhangend groen over de openbare weg is nog steeds niet gesnoeid of verwijderd.  Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening is het op grond van artikel 2.115 verboden om beplanting te hebben op een zodanige wijze dat het een gevaar oplevert voor het wegverkeer of het uitzicht van de weggebruikers erdoor wordt belemmerd. ‘’


Maar op de plek zelf, lijkt er helemaal niets aan de hand. Wethouder Petra van der Wereld geeft toe, dat ze de locatie niet heeft bekeken, toen ze samen met de andere collegeleden deze last onder dwangsom oplegde. ,, Je probeert op allerlei andere manieren tot overeenstemming te komen. Als het niet lukt, moeten er maatregelen komen. Het is geconstateerd door onze inspecteur. Er zijn gesprekken gevoerd, maar het snoeien wordt niet gedaan. We gaan het als gemeente niet zelf weghalen, maar we kiezen voor handhaving.’’ Is dit niet veel te streng en rigide voor zo’n kleine overtreding? Van der Wereld: ,,We onderzoeken of we meer service verlenend kunnen zijn.’’ De man krijgt tot 1 september de tijd om zijn klimophaag nog verder te snoeien.