Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Kwaliteit


LEIMUIDEN - Op de terrein Vriezekoop 71a en Bilderdam 3-4 komen in totaal drie woningen. Hiervoor in de plaats verdwijnt 1,65 hectare aan sierteelt en ongeveer 900 m2 aan opstallen. Dit initiatief past in de ‘Ruimte voor ruimte’ regeling. Voor de betreffende agrariërs is de bouw en verkoop van deze huizen een mooie aanvulling op hun pensioen.


De gemeente wil graag meewerken: ,, De planlocatie Bilderdam naast 4a valt in het lint van het buurtschap Bilderdam en ook binnen het bestaand stads- en dorpsgebied. Het perceel bestaat op dit moment uit ongeveer 900 m² aan kassen en er staan twee caravans en een aanhanger gestald. Daarmee vormt het een dissonant in het verder pas vernieuwde straatbeeld van Bilderdam. Daarnaast is de oppervlakte van het perceel/de kassen onvoldoende om een volwaardig glastuinbouwbedrijf te exploiteren. Door het realiseren van twee vrijstaande woningen op deze locatie zullen er doorzichten vanaf de weg naar de Drecht ontstaan en dat zal zorgen voor een ruimtelijke kwaliteitsverbetering.’’


Het terrein Vriezekoop 71a (toekomstige nummering) ligt tussen Vriezekoop 71w en 73. Ook hier vond voorheen sierteelt plaats, maar nu  is het een braakliggend terrein met een klein bijgebouw aan de waterkant. De oppervlakte van het perceel is onvoldoende om een volwaardig sierteeltbedrijf te kunnen voeren. Het initiatief om op deze plek één woning te realiseren zal volgens de gemeente Kaag en Braassem ,,een kwaliteitsimpuls geven aan het gebied en een 'gat' opvullen in het bestaande lint langs de Vriezekoop/Drecht’’.