Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2019

2,5 miljoen voor ikc


RIJNSATERWOUDE – Ook het dorp Rijnsaterwoude krijgt een integraal kindcentrum (ikc). De gemeenteraad gaat hier binnenkort 2,55 miljoen euro voor beschikbaar stellen, zodat dit ikc gevestigd kan worden in het voormalige gemeentehuis.


Op dit moment volgen nog maar zo’n 85 kinderen het basisschoolonderwijs in die plaats. Omgerekend is die 2,55 miljoen euro zo’n 30.000 euro per kind; is dat het geld wel waard? Wethouder Petra van der Wereld wijst er op, dat de bewoners van Rijnsaterwoude graag zo’n school zien verschijnen in het dorp. ,,Het behoud van de school in het dorp helpt bij de leefbaarheid. Als je de school in Rijnsaterwoude weg haalt, moeten de kinderen in Woubrugge of Leimuiden naar school.’’


Met het verplaatsen van de huidige Kinderarcke, de Meerkant en kinderdagverblijf Snoopy, komt elders in Rijnsaterwoude ruimte vrij om huizen te bouwen. De gemeente Kaag en Braassem wil met Woondiensten Aarwoude een overeenkomst afsluiten, zodat in het voormalige gemeentehuis maximaal tien sociale huurwoningen komen. De opbrengsten van die extra woonruimte compenseren de onkosten een beetje.


Maar bouw je als gemeente uiteindelijk niet voor leegstand? Zoveel zal het dorp Rijnsaterwoude niet meer groeien. Van der Wereld: ,,Zodra een school vraagt om nieuwe onderwijsruimte, moet je daar als gemeente gehoor aan geven. Mocht over twintig jaar blijken, dat er te weinig leerlingen zijn, dan kun je de school vrij gemakkelijk ombouwen naar appartementen.’’