Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2019

Strijden voor gymzaal


RIJNSATERWOUDE – De komst van een fonkelnieuw IKC (Integraal kindcentrum) in Rijnsaterwoude is een goed plan. Maar gemeenteraadslid Conny Punt (D66) is er niet blij mee, dat de circa 90 leerlingen in de toekomst niet meer in hun eigen gymzaal kunnen bewegen.


Voor de bouw van het nieuwe schoolgebouw in het voormalige gemeentehuis heeft de gemeente 2,5 miljoen euro gereserveerd. Maar de onkosten van 400.000 euro voor een gymzaal zijn daar niet in opgenomen. En dat steekt het raadslid. ,,Als er geen gymzaal meer is, heb je straks ook geen peutergym meer. Juist de sportaccommodatie binnen het dorp voor kinderen van 4 tot 10 jaar vind ik heel belangrijk.’’


Wethouder Inge van der Meer gaf hierop aan, dat de scholen ook gebruik kunnen maken van het Schoolhuis. ,,Voor peutergym kun je zo’n speellokaal gebruiken. De komst van een gymzaal heeft financiële consequenties. Het is ook niet zo’n grote school. Als je zo’n investering doet, wil je dat je daar maximaal gebruik van gemaakt wordt.’’ De gemeente wil wel betalen aan het vervoeren van de oudere basisschoolleerlingen, zodat ze in een sporthal in Woubrugge of Leimuiden kunnen gymmen.

Punt wierp tegen: ,,Het Schoolhuis heeft beneden geen sportvloer en activiteiten op de eerste verdieping zijn erg gehorig in verband met stampende voeten.’’ Ze probeert het college via schriftelijke vragen alsnog op andere gedachten te brengen: ,,Bekijk de bouw van een sporthal over twintig jaar en dan vallen de kosten wel mee.’’