Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Passie van Noordwijkerhout


De onontdekte parel van Groot Noordwijk


GROOT NOORDWIJK – Vijf jaar geleden begon een onverwacht theateravontuur van Anita van der Zon, Martijn Pompe, Peter van den Berg, Martijn Barnhoorn en Ria Vink. Samen vormen zij het bestuur van de Stichting Passie van Noordwijkerhout.


JOEP DERKSEN


De Passie van Noordwijkerhout is in 2015 opgezet, om die historische musical ook eens in Noordwijkerhout – door en voor Noordwijkerhouters – uit te voeren. Dit gebeurde op het plein rond het witte Kerkje en was een doorslaand succes. Dat was de avond, waarop de passie van de trots van Noordwijkerhout oversloeg op de Noordwijkerhouters zelf. ,,Dit kan alleen in Noordwijkerhout!’’ werd indertijd gezegd. Iedereen werkte mee, om de uitvoering tot een succes te maken; de carnavalsvereniging, koren, scouting en tientallen vrijwilligers.


Het succes smaakte naar meer en in de jaren er na volgden nieuwe voorstellingen. Iedere show was weer op een totaal nieuwe manier opgezet en werd professioneel gedragen door alle mensen op en rond het podium. Zo was er het verhaal over de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op verhalen van Noordwijkerhouters zelf: ,,Dit was een combinatie van Soldaat van Oranje met Romeo en Julia’’, blikt Van der Zon glimlachend terug.


Het daaropvolgende jaar werd DeusX uitgebracht, waarbij het ‘Passie’ verhaal vertaald werd naar de jongere generatie. In de oude fabriekshal van Cremer waren in twee voorstellingen alle 740 stoeltjes bezet. Maar het allermooiste gaat nog komen; op 6 en 7 december is er een nieuwe show: ‘Het Winterhotel’. ,,Dit vindt plaats in de Jozefkerk in Noordwijkerhout, maar is voor alle inwoners van Groot Noordwijk’’, geeft Pompe aan. Door de jaren heen hebben de shows de inwoners van Noordwijkerhout met elkaar verbonden; en dat is waar de ware passie voor zorgt. ,,Hoe geweldig zou het zijn, als ‘Het Winterhotel’ ook de Noordwijkers verbindt!’’ stelt Barnhoorn.


‘Het Winterhotel’ wordt ongekend: er wordt geen verhaal verteld met dialogen, maar door de muziek. Door een opeenvolging van speciaal geselecteerde muziekstukken – van rock tot opera, naar klassiek en jazz – worden de toehoorders deelgenoot van een ontdekkingsreis naar de belevenissen in een hotel. Vink: ,,Het is een uniek optreden; met meer verhaallijnen dan je denkt.’’ Deze nieuwe productie wordt verzorgd door deelnemers uit alle kernen van Groot Noordwijk.

Voor alle inwoners van Groot Noordwijk is er de kans om naar ‘Het Winterhotel’ te gaan en de verbinding met elkaar te vinden. Kaartjes kopen kan vanaf medio november bij Vink Multimedia in de Havenstraat te Noordwijkerhout. Of kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van de Stichting Passie van Noordwijkerhout.