Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2019

Het Dok mag uitbreiden


OEGSTGEEST – De gemeenteraad is akkoord gegaan met een collegevoorstel om 485.000 euro extra beschikbaar te stellen, zodat basisschool Het Dok kan uitbreiden. Dit bedrag komt bovenop de 3 miljoen euro, die de uitbreiding toch al gaat kosten. De kleine halve miljoen euro wordt vooral gebruikt om het gebouw duurzamer te maken.

Voor het totale bedrag van 3.485.000 euro neemt projectontwikkelaar Cortese Care BV de bouw op zich. Wel heeft dit bedrijf bij de gemeente afgedwongen, dat ze het onderwijsgebouw wordt gecombineerd met een gezondheidscentrum. De klaslokalen van deze school in de wijk Nieuw Rhijngeest worden na voltooiing niet meer verwarmd met gas, maar met een warmtepomp. Nadat alle vergunningen rond zijn, kan Cortese het pand binnen 32 weken gerealiseerd hebben.

De gemeenteraad stemde donderdag 19 december in met het collegevoorstel. Wethouder Huizing was opgelucht: ,,Mijn slapeloze nachten zijn over.’’