Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2019

Nul op de meter voor sociale woningen


Nieuwkoop / Kaag en Braassem - Woondiensten Aarwoude gaat de komende jaren 500 sociale woningen in Nieuwkoop en Kaag en Braassem energieneutraal maken. Dat maakt Directeur-Bestuurder Danny Visser donderdag bekend tijdens het ondertekenen van prestatieafspraken met de gemeente Kaag en Braassem en verschillende huurorganisaties.

,,In 2020 gaan we gas geven. Binnen vijf jaar worden 500 woningen nul op de meter.’’ De eerste woningen die worden aangesloten op een warmtepomp en zonnepanelen op het dak krijgen, staan in Langeraar (gemeente Nieuwkoop), Leimuiden en Woubrugge. Minimaal 70% van de bewoners van de sociale woningen moet toestemmen in deze wijziging. En dat lijkt te lukken. Voor circa dertig huizen in Leimuiden heeft al 80% toestemming gegeven, aldus Visser. De huurders hebben er zelf financieel voordeel bij: ,,De mensen krijgen een veel lagere stroomrekening. Daar staat tegenover, dat je verwarmingssysteem verandert en dat het gasplaatje er uit moet; je kunt dan niet meer op gas koken.’’ Aan het eind van 2020 moeten de eerste 104 woningen al nul op de meter zijn.