Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2019

Massale bomenkap krijgt steun raad


OEGSTGEEST – Gemeenteraadslid Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest) diende een voorstel in om het kappen van 333 bomen in de Oranjebuurt te voorkomen. Maar haar voorstel kreeg zo weinig steun, dat ze haar voorstel tijdens de raadsvergadering al introk.

,,Er staan honderden kapverplichtige bomen op het punt om te verdwijnen. Dat vinden wij zonde’’, zo stelde Rosdorff. ,,In de lanen van de Oranjewijk sneuvelen binnenkort niet alleen de 194 kapvergunningplichtige bomen maar, op de bomen aan de Terweeweg na, alle 333 straatbomen.’’ Ze twijfelde ook aan de onafhankelijkheid van de bomendeskundige, die het verdwijnen van die bomen ook een goede zaak vindt.



Wethouder Huizing liet weten, dat een grote meerderheid van de bewoners, de bomenbond en de adviescommissie Groen en Natuur voorstander is van het kappen van de huidige bomen, waarna er meer bomen in de wijk terugkomen, dan er nu gekapt worden. Hij wees er op, dat er geen enkel bezwaar is binnengekomen tegen de massale bomenkap. ,,In de Nassaulaan en Terweeweg worden ook bomen met een toekomstverwachting van meer dan vijftien jaar bewaard. Ook de grote platanen in de Julianalaan, prunissen in de Mauritslaan en grote monumentale bomen aan de Koninginnelaan rondom de vijver blijven staan.