Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2019

Volop plannen voor wonen en recreëren


KAAG EN BRAASSEM – Kort voor de jaarwisseling werden een aantal bouw- en recreatieplannen bekend gemaakt.

Woningbouwcorporatie MeerWonen mag 22 sociale huurwoningen bouwen, die exclusief toegewezen worden aan 55-plussers in Kaag en Braassem, die nu al in een huurwoning zitten. De elf benedenwoningen en elf bovenwoningen zijn onderdeel van het bouwplan ‘OpDreef fase 2 C’ in Roelofarendsveen. Deze woningen worden naar verwachting in mei 2020 opgeleverd. In het pand zelf komt geen lift. Alleen huurders met een inkomen onder 38.035 euro komen in aanmerking voor deze sociale huurwoningen.

Het gemeentebestuur neemt een positieve grondhouding in voor het realiseren van een multifunctionele zaal in een voormalig bedrijfspand aan de Hofdijklaan 33 in Oud Ade. Ook kan daar en bed & breakfast komen. Het plan van de grondeigenaar om op dat terrein ook vijftien kampeerplekken en 26 recreatiewoningen van 60 m2 te realiseren, krijgt niet de handen op elkaar van het college van burgemeester en wethouders. Dit is namelijk een belangrijk weidevogelgebied en er zijn hoogspanningsleidingen die dit soort bouw op die locatie onmogelijk maken. Ook ligt het terrein dicht in de buurt van het Ghoybos. Een ambtelijk advies luidt: ,,Er zou wel iets van recreatie mogelijk moeten zijn, maar niet in de mate waarin het nu wordt voorgesteld door de initatiefnemer.’’