Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Subsidie


KAAG EN BRAASSEM – De gemeente Kaag en Braassem doet een gooi naar een ELENA-subsidieregeling. ‘ELENA’ staat voor European Local ENergy Assistance en is onder andere bedoeld om het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving te versnellen. De aanvraag wordt ingediend door de provincie, zodat deze subsidie vervolgens voor meerdere gemeenten in Zuid-Holland kan worden ingezet.

De ELENA-subsidie subsidieert de voorbereidingskosten met een waarde van maximaal 270.000 euro. Niet in echt geld, maar in menskracht. Hierbij valt te denken aan ondersteuning bij bijvoorbeeld het opzetten van collectieve isoleeracties of een energiecoöperatie, danwel uitgebreide communicatie/marketing over energiebesparing. De kosten voor het daadwerkelijk energiezuiniger maken van de woningen moeten opgehoest worden door de huiseigenaren, zoals de woningbouwcorporaties stichting MeerWonen en Woondiensten Aarwoude.