Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Ignatiusschool


KAAG EN BRAASSEM – De Liefde voor Harmonie neemt een deel van het gebouw van de oude Ignatiusschool over. Hiervoor betaalt de muziekvereniging het symbolische bedrag van één euro. Maar dan zijn de leden voortaan wel verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand.

Het hogere deel van de school wordt waarschijnlijk gesloopt. Tot voor kort zaten daar allerlei gebruikers in, zoals Monday Star Club, the Scrapyard Challenge, Sjoelvereniging Alkemade en de Veense Popschool. Maar deze organisaties zijn verdwenen, waardoor er nu alleen nog maar antikraakbewoners in het gebouw zitten. De gemeente wil van dit pand af, zodat het gesloopt kan worden. Een plan om in dat pand een kleinschalig familiehotel te realiseren, gaat niet door; dat blijkt financieel niet haalbaar voor de initiatiefnemers.