Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 maart 2020

Laadpaal


WOUBRUGGE – Een eigenaar van een elektrische auto heeft gevraagd of er een laadpaal kan staan bij een openbare parkeerplaats aan de Thuisweide. De buren zijn hier niet blij mee; zij zien een parkeerplek in de straat verdwijnen en hebben een bezwaar ingediend. De laadpaal komt er toch, zo laat wethouder Yvonne Peters weten.

Niet iedereen, die een elektrische auto koopt of leaset, komt in aanmerking voor een aanvraag voor een laadpaal bij een openbare parkeerplek. Wie op eigen terrein de auto kan laden, moet dat daar ook doen. En als er al een openbare laadpaal staat binnen 250 meter van de woning, dan moet daar gebruik van gemaakt worden.

De buren hebben alternatieve locaties aangegeven, waar de laadpaal kan komen, maar die zijn afgewezen. Peters: ,,We willen dat bij een laadpaal haaks geparkeerd wordt. Bij ‘langsparkeren’ kunnen kabels over de stoep gaan lopen en dat is niet veilig.’’