Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 maart 2020

Sneller doorrijden


Leimuiden – De kans is groot, dat het verkeer op de Dokter Stapenséastraat in de ochtend sneller op de N207 kan komen. Hiervoor wordt een extra linksafbaan aangelegd. Om daar voldoende ruimte voor te hebben, is het wel nodig, dat er een reepje grond wordt aangekocht tegenover de brandweerkazerne. Hier kan dan namelijk een fietspad voor beide richtingen aangelegd worden. Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem is in overleg met de eigenaar van de grond om dit voor elkaar te krijgen. De werkzaamheden aan deze kruising beginnen in de tweede helft van 2020. De aankondiging, dat er mogelijk een tweede linksafbaan komt, werd verwelkomd door de aanwezige Leimuidenaren, die woensdagavond massaal op de projectenmarkt waren afgekomen.

Er was ook nieuws over het te bouwen industrieterrein Drechthoek II. Twee families, die de grond in bezit hebben, waar dit industrieterrein moet komen, zijn weer in gesprek met de gemeente Kaag en Braassem om de percelen te verkopen. De gemeente heeft een projectontwikkelaar gevraagd om plannen te ontwikkelen voor de circa vijf hectare aan grond. Het gaat nog minimaal een half jaar duren, voordat deze plannen bekend worden gemaakt.