Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 maart 2020

Onrust over ‘eigen arbeidsmigranten eerst’ slaapregel


NIEUWKOOP – De gemeente Kaag en Braassem wil alleen huisvesting hebben voor de eigen arbeidsmigranten. Deze eis van de gemeenteraad zorgt voor onrust bij politici in de naastgelegen gemeente Nieuwkoop.

Fractievoorzitter Tom de Kleer (VVD) heeft hierover vragen gesteld aan het Nieuwkoopse college. Hij wijst op de plannen voor de bouw van 400 slaapgelegenheden aan de Kruisweg in het buitengebied van Woubrugge; op de grens met Nieuwkoop. Toen deze plannen bekend werden gemaakt, heeft het Nieuwkoopse college laten weten, dat die bedden dan wel gebruikt moeten worden voor arbeidsmigranten die ook elders in de regio werken.

Maar vorige week nam de raad van Kaag en Braassem dus een voorstel aan, waarin geëist werd dat iedere nieuwbouw voor slaapplekken voor arbeidsmigranten alleen gebruikt mag worden voor werknemers uit Oost-Europa, die ook daadwerkelijk in Kaag en Braassem werken. Dus wil De Kleer weten, of het college nog steeds de komst van 400 slaapplekken aan de grens van Nieuwkoop verwelkomt, nu dit bedden niet gebruikt kunnen worden voor Nieuwkoopse arbeidsmigranten. De Kleer wil van wethouder Guus Elkhuizen weten: ,,Heeft wethouder Petra van der Wereld (van de gemeente Kaag en Braassem, red.) u destijds verzekerd, dat zij het beleid in Kaag en Braassem zou gaan aanpassen zodat er ook arbeidsmigranten uit Nieuwkoop gehuisvest kunnen worden? De gemeente Nieuwkoop heeft vorig jaar aangegeven in te kunnen stemmen met huisvesting aan de Kruisweg, mits het een ‘regionale invulling’ krijgt. Verandert het standpunt van het college, nu aan die voorwaarde niet zal worden voldaan?’’

Elkhuizen heeft enkele weken de tijd om te reageren op deze vragen.