Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2020

Woonfraude


KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten, dat de gemeente toetreedt tot het ‘Convenant Landelijke Structuurgroep Interventieteams (LSI)’. De LSI houdt zich bezig met zaken als adres- en woonfraude, fraude binnen sociale uitkeringen en voorzieningen, bewoningsvraagstukken en lokaal overstijgende problematiek en overlast.

Het doel is, dat de gemeente samenwerkt met andere organisaties om fraude met het sociale zekerheidstelsel en illegale bewoning te voorkomen en bestrijden. Het college: ,,In Nederland hebben we goede sociale voorzieningen, waarop inwoners een beroep kunnen doen. Maar in de praktijk zien we dat er partijen en inwoners zijn, die misbruik maken van geld dat beschikbaar wordt gesteld. Wij willen deze problematiek en de daarmee gepaard gaande belasting- en uitkeringsfraude en andere ondermijnende activiteiten terugdringen. Om dit aan te pakken is samenwerking noodzakelijk, met instanties als de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), het UWV en de Sociale Verzekeringsbank. De gemeente heeft al een aantal handhavingsprojecten in gedachten. Het college: ,,Samenwerken onder de LSI vlag gaat niet alleen over de harde aanpak van (on)bewuste overtreders van sociale wetten. Het gaat ook over kennis nemen van ervaringen van andere gemeenten, uitstraling van de betrouwbare overheid door afgestemd overheidsoptreden  en verhoging van adreskwaliteit.’’