Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Column


Thermometer

Ben ik nou de enige, waarde columnlezer, die jeukkriebels krijgt bij de volgende uitspraak van een raadslid of bestuurder: ‘We steken de thermometer er in’’. Spontaan krijg ik dan als beelddenker huiveringwekkende visioenen van de betreffende politicus die met een enorme thermometer achter iemands rug staat. Terwijl de ontvangende persoon voorovergebogen staat. Een vriendelijk verzoek aan alle bestuurders: willen jullie tijdens deze coronacrisis, én de eeuwen hierna, het gebruik van ‘We steken de thermometer er in’ vermijden, verbannen en verbieden? Mijn dank zal enorm zijn.

Gelukkig gebeuren er ook nog positieve dingen. Binnenkort mogen de basisschoolkinderen allemaal weer naar school. Wij ouders genieten natuurlijk enorm van onze lieve kroost, maar ik heb zo’n vermoeden, dat menig ouderpaar dansend op de tafel gaat staan, zodra hun Sjors, Sjimmie, Juultje of Babette de buitendeur achter zich dicht slaat om naar school te gaan. En wat moet je dan in hemelsnaam doen, als je beiden thuis bent van je werk en de kinderen zijn naar school? Precies. Ik zie het geboortegolfje begin februari 2021 al tegemoet.

Eigenlijk had het Veteranenboek Kaag en Braassem al uitgegeven kunnen zijn, maar de Stichting Zinsnede wil hier graag een speciaal overhandigingsmoment van maken. Met de verscherpte coronaregels voor het ontmoeten, wordt dat ook een uitdaging. Maar het Veteranenboek zál dit jaar nog uitgebracht worden. U kunt deze unieke uitgave met verhalen van tientallen veteranen uit de verschillende dorpen in Kaag en Braassem nu al in de voorverkoop bestellen bij Veenerick Boek en Kantoor (Noordplein 15 in Roelofarendsveen). Dit is een gelimiteerde editie; de 136 pagina’s vol met verhalen en foto’s van uw veteranenhelden kan voor slechts 12,50 euro besteld worden.

Tot slot wil ik u nog mee laten delen in een klein hoogtepuntje, dat vorige week plaats vond. Het Twitteraccount van Rijkswaterstaat had haar 100.000ste volger en besloot vijf ‘goodiebags’ uit te delen aan evenveel volgers, die de beste reden aangaven om zo’n tas vol met frutsels te ontvangen. M’n gedicht maakte blijkbaar zoveel indruk, dat ik binnenkort de goudgele zak in de brievenbus mag ontvangen.