Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2020

Geld voor verenigingen


NIEUKOOP - Non-profit organisaties in de sectoren sport, cultuur, recreatie en sociaal maatschappelijk werk zijn afhankelijk van subsidies van de gemeente Nieuwkoop. Daarnaast hebben deze organisaties inkomsten vanuit onder meer horeca/bar, kaartverkoop, sponsoring uit evenementen. Deze inkomsten vallen nu weg, maar er is hoop; de gemeente Nieuwkoop springt bij.



Burgemeester Robbert-Jan van Duijn kondigt aan, dat de gemeente voor deze organisaties een nieuw fonds in het leven roept. Voor het ‘Steunfonds Covid-19 maatschappelijke organisaties van vitaal belang’ is zo’n half miljoen euro beschikbaar. Van Duijn: ,,We zijn trots op ons rijke verenigingsleven en dat willen we graag blijven. We willen voorkomen dat deze maatschappelijke organisaties failliet gaan of hun activiteiten moeten beëindigen’’.



Het steunfonds is bedoeld voor maatschappelijke organisaties gevestigd in Nieuwkoop die, na gebruik van landelijke regelingen en het nemen van maatregelen om kosten te beperken, te maken krijgen met een begrotingstekort dat zij niet met hun eigen reserves kunnen dichten. De gemeenteraad besluit hierover in de raad van 23 april.