Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 april 2020

‘Laat strandpaviljoens staan in winterseizoen’


NOORDWIJK – Alexander Balk, voorzitter van de Strandvereniging Noordwijk, vraagt het college van burgemeester en wethouders om coulance voor de seizoensgebonden strandpaviljoens. Normaal zouden deze strandtenten aan het einde van het zomerseizoen weer afgebroken moeten worden. Door de coronacrisis is er nu echter geen droog brood te verdienen. De ondernemers willen, dat hun paviljoens later dit jaar eenmalig  niet hoeven te worden afgebroken.

Horeca-ondernemers proberen in de tussentijd het hoofd boven water te houden, aldus Balk. ,,Ze vragen en masse aan hun vastgoedeigenaren om grote huurkortingen toe te passen. Veelal uit wanhoop om een dreigend faillissement af te wenden. We hebben nagenoeg geen inkomsten en veel te grote kostenposten. Dat is niet vol te houden.’’ Het is niet de bedoeling, dat de seizoensgebonden strandpaviljoens in de maanden november, december en januari open gaan, verzekert Balk.