Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Uitdagingen voor Arriva


STREEK – Door het coronavirus is het aantal gebruikers van het openbaar vervoer enorm teruggezakt. Dat blijkt uit cijfers van de Provincie Zuid-Holland. Het aantal gebruikers van de Arriva-bussen is gedaald tot ongeveer 10-15% van het normale aantal reizigers. Omdat vanaf 11 mei de basisscholen weer open gaan, zal er weer meer gebruik worden gemaakt van het OV, zo is de verwachting. Toch wordt niet hetzelfde aantal bussen ingezet als vóór de corona-uitbraak het geval was; Arriva rijdt dan met een ‘zomervakantiedienstregeling’.

Voor de veiligheid van de buschauffeurs moeten buspassagiers tegenwoordig bij de achterdeur instappen. Arriva heeft 20.000 euro geïnvesteerd om bij 150 bussen pinapparatuur bij die ingang te plaatsen. Hiermee wordt confrontatie vermeden tussen onwillige passagiers en de chauffeurs. Wel heeft de provincie het gevoel, dat er ,,meer zwart wordt gereden’’.

Arriva moet nog een aantal obstakels overwinnen, om het vervoer weer helemaal op te pakken. Hoewel er nu nog genoeg chauffeurs zijn om straks de basisschoolkinderen te vervoeren, neemt het ziekteverzuim wel toe. Ook moeten de bussen zó ingericht zijn, dat alle reizigers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Daarmee is het naast elkaar in de bus zitten voorlopig niet meer mogelijk.