Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Wens voor flexwoningen


Noordwijk – Er moeten meer woningen komen voor zogeheten spoedzoekers: mensen, die tijdelijke huisvesting nodig hebben. Dat vinden PUUR, GroenLinks, D66, PvdA en Bruisend Noordwijk. Het college van burgemeester en wethouders wil hier aan meewerken.

In de gemeente Noordwijk zijn zeventien percelen, die mogelijk geschikt zijn voor huisvesting van deze spoedzoekers. Het college laat weten, dat dit een hoge prioriteit heeft. Ze zijn in overleg met woningbouwcorporaties en andere marktpartijen om geschikte locaties voor tijdelijke woningen mogelijk te maken. De gemeenteraad moet nog wel bepalen, wie daadwerkelijk recht hebben op zulke flexwoningen. Het kan dan gaan om Noordwijkse woningzoekers die niet kunnen wachten op een sociale huurwoning.