Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2020

Volop ontwikkelingen in Kaag en Braassem


KAAG EN BRAASSEM – Het gemeentebestuur houdt zich deze weken bezig met verschillende onderwerpen. Zo is er het Plan “Kwetsbare inwoners in beeld” opgesteld, om kinderen, ouderen en inwoners met een beperking beter van dienst te kunnen zijn. Ondernemers hebben een wensenlijstje opgesteld, zodat ze meer geld kunnen verdienen en de gemeenteraad heeft maandag 20 april bepaald, dat Cyclus vanaf 1 juli het oud papier gaat ophalen.

In deze coronatijd zitten veel mensen gedwongen thuis. Dat leidt tot spanningen binnen gezinnen en kan ten koste gaan van de kinderen. Een van de adviezen in het plan ‘’Kwetsbare inwoners in beeld’’ is deze kinderen eerder de mogelijkheid te geven om naar de opvang te gaan, zodat ze niet 24 uur per dag geconfronteerd worden met hun thuissituatie. Hierbij kan worden gedacht aan kinderen van ouders die in een (v)echtscheiding zitten, jeugd met lichte gedragsproblemen of kinderen van ouders met psychische problemen.

Ondernemers hebben hun eigen plan ingediend richting het gemeentebestuur. Zij willen, dat er voldoende bewaakte vrachtwagenparkeerplaatsen komen en dat de gemeente strenger moet handhaven op de aanwezigheid van detailhandel op bedrijventerreinen. Ook vragen ze om financiële steun voor het plaatsen van zonnepanelen op hun bedrijfsdaken. Daarnaast zien de ondernemers graag, dat de gemeente ,,een beleid schept waarbinnen het mogelijk wordt om meer arbeidsmigranten in onze gemeente te huisvesten.’’

Vijftig jaar lang hebben verenigingen en scholen het oud papier in de verschillende dorpen opgehaald. Omdat de papierprijs naar nul is gedaald, heeft de gemeenteraad besloten dat Cyclus deze taak op zich zal nemen. Dit leidt tot hogere kosten en mogelijk financiële gevolgen voor de verenigingen en scholen. Raadslid Gino Wesselman rekende voor, dat dit gezinnen met sport- en schoolgaande kinderen 100 euro extra per jaar kan kosten door hogere lidmaatschapstarieven en ouderbijdrages.