Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2020

De Oude Dorpskern roert zich


Noordwijk – De Oude Dorpskern wil de betrekkingen met het gemeentebestuur ‘hernieuwen’, zo laat Frans Bruinzeel, vice-voorzitter van De Oude Dorpskern weten.

De vereniging De Oude Dorpskern spant zich als belangenvereniging namens zo'n 450 leden al vele jaren in voor leefbaarheid, cultuur en erfgoed in Noordwijk Binnen. Wat het erfgoed betreft, moet er in het oude dorpscentrum veel zorgvuldiger omgegaan worden met (ver)nieuwbouw, aldus Bruinzeel.

Met name moet er meer aandacht zijn voor de inpassing binnen de bestaande bebouwing. En De Oude Dorpskern moet hier in een vroegtijdig stadium bij betrokken worden, zo vindt Bruinzeel.