Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2020

Vervanging Langebrug veel duurder

OUD ADE - Het herstel van de Langebrug in Oud Ade blijft een schip van bijleggen. In oktober ging het gemeentebestuur van Kaag en Braassem er nog van uit, dat een nieuwe brug 2,1 miljoen euro gaat kosten. Maar dit bedrag wordt ruim 400.000 euro hoger.

Meer dan een jaar geleden werd ontdekt, dat De Langebrug last heeft van ‘doorgeroeste bewapening’. Bij een te zware belasting kan dat leiden tot het instorten van die brug. En dus zijn er noodmaatregelen genomen, tot het moment dat deze brug vervangen wordt. Vrachtwagens mogen er niet meer overheen rijden en met behulp van stoplichten kan het autoverkeer er afwisselend maar vanuit één richting overheen.

De gemeente Kaag en Braassem heeft inmiddels een aannemer uitgekozen, die de Langebrug gaat vervangen; de firma Hegeman uit Nunspeet. En dat gaat flink meer geld kosten, dan het gemeentebestuur had verwacht. De fundering van de brug moet namelijk helemaal worden vervangen. En omdat de brug zelf verbreed moet worden, heeft dat ook gevolgen voor de werkzaamheden aan de landhoofden. Dat zorgt ervoor, dat de kosten 20% hoger worden en het totale prijskaartje dus meer dan 2,5 miljoen euro wordt. Als het werk klaar is, kan de Langebrug weer honderd jaar mee.