Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2020

VVD wil meer rechten voor eigenaren dure huizen

Noordwijk – Het gemeentebestuur wil dat woningeigenaren maximaal 30 dagen per jaar hun huis verhuren aan toeristen.

Gemeenteraadslid Bas Knapp (VVD) vindt echter, dat eigenaren van grotere woningen hun bezit vaker mogen verhuren. Hij wil het maximaal aantal dagen, waarop huizen verhuurd worden laten afhangen van de hoogte van de WOZ-waarde van de huizen. ,,Bijvoorbeeld de grote huizen in de Zuidduinen, die een specifieke kapitaalkrachtige gezinnen aantrekken. Daar is de overlast een stuk geringer, met grote huizen en kavels en zal niet veel concurrentie met de horeca zijn.’’

Wethouder Dennis Salman liet weten, dat dit ‘in het kader van gelijke behandeling’ wellicht niet helemaal eerlijk zal zijn. Toch wordt het voorstel van de VVD meegenomen met alle zienswijzen die kunnen worden ingediend over het raadsvoorstel over het gebruik van woningen.