Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Eerste Festiviral in de maak

KAAG EN BRAASSEM – Lokale ondernemers uit de gemeente Kaag en Braassem ontwikkelen het online feestplatform Festiviral. Op dit platform kunnen inwoners elkaar digitaal ontmoeten. Daarnaast kunnen lokale evenementen, zoals de molentocht, basisschool musicals en andere activiteiten op een “nieuwe manier” doorgaan.

Het is mogelijk om als toeschouwer of actieve deelnemer naar het Festiviral te gaan en ‘deel te nemen’ aan diverse activiteiten, optredens bij te wonen of bijvoorbeeld minidocumentaires te bekijken. De organisatoren ontvangen 30.000 euro van het gemeentebestuur om dit ‘virtual event platform’ op te zetten. Inwoners kunnen het platform gratis gebruiken, maar iedereen, die zijn of haar online activiteit via dit platform wil delen, moet wel betalen. De totale kosten voor het ontwikkelen van Festiviral bedragen volgens de organiserende ondernemers 150.000 euro. De gemeente mag er wél gratis gebruik van maken en zal dat ook doen. Festiviral wordt gezien als een manier om met de inwoners in contact te kunnen komen.

Binnenkort wordt het online platform gelanceerd met een ‘Samen Uit Samen Thuis Festiviral’. De precieze datum, waarop dit gaat gebeuren, is nog niet bekend.