Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Aan de warmteslurf van Rotterdam

Hillegom – De gemeente blijft de mogelijkheid houden om voor het opwarmen van de huizen gebruik te maken van de restwarmte van bedrijven uit Rotterdam.

Een pleidooi van D66, GroenLinks en Bloeiend Hillegom om te kiezen voor andere duurzame warmteopwekkers, haalde het niet in de gemeenteraad. De drie partijen pleitten ervoor, dat Hillegom inzet op ontwikkelingen als aquathermie, zonthermie, riothermie of geothermie. En ook de mogelijkheid om waterstof te gebruiken voor het opwarmen van de huizen.

Wethouder Hoekstra wil echter niets uitsluiten. Ze gaf aan, dat er gekeken blijft worden naar andere opwarmingsoplossingen die de huidige gaswarmte gaan vervangen.