Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2020

Meer inzet op veiligheid

Boa’s moeten minder bonnen schrijven

Noordwijk – Waar het gaat over het veiligheidsbeleid, zet de gemeente Noordwijk de komende jaren in op vier verschillende prioriteiten.

Dan gaat het om: (1) veilig uitgaan, evenementen en toerisme, (2) overlast, geweld op het snijvlak van zorg en veiligheid, (3) jeugd en veiligheid en (4) ondermijning (onder meer de aanpak van drugscriminaliteit en witwassen). Inwoners in Noordwijk ervaren weinig overlast en voelen zich minder vaak onveilig dan het landelijk gemiddelde. Er zijn minder diefstallen en mishandelingen. Wel zijn er meer bedreigingen en overlast van personen met verward gedrag, maar dat is landelijk ook zo.

Wat burgemeester Verkleij betreft, gaan de boa’s veel minder bonnen schrijven en veel meer optreden als ‘gastheer en gastvrouw’. ,,Het gaat bij hun werk om ondersteunen van inwoners en toeristen en vragen beantwoorden die er zijn. Dat ze zaken constateren, zoals gordijnen die al vijf dagen dicht zijn bij een huis. Ze moeten onze ogen en oren zijn en dat gaat verder dan alleen het bonnenboekje. Daarop gaan we inzetten de komende jaren.’’